Om oss

Här kan du läsa mer om oss och om iskogen.se. iSkogen är en nyhetsapp på nätet för dig som är intresserad av allt om skog. Målet med appen är att du som läsare snabbt, tilltalande och säkert ska kunna läsa värdefulla nyheter och analyser om skogsbruk, skogsindustri och skogspolitik. Med värdefullt menar vi att du ska ges möjligheten till att öka din kunskap om både skogen, skogsbruket och företagandet i skogen. Målgruppen är given: skogsägare, skogentreprenörer och människor som jobbar i skogen, antingen i en skogsmaskin, med en motorsåg eller ett tillväxtborr.

Alla artiklar på iSkogen är öppna för alla (ingen betalvägg), de speglas också på Skogsforum så kommentarer och debatt om ett ämne vi skriver om här debatterar vi vidare på skogsforum.se.

iSkogen ägs av Skogsforum Media AB, företaget som sedan drygt 15 år står bakom Skogsforum.se. Förutom iSkogen och Skogsforum så driver även företaget den engelska sajten Nordicwoodjournal.com.com.

Behöver du komma i kontakt med oss gör du det enklast via kontaktsidan.

Tipsa oss och debattera

Vi vill gärna ha in tips från dig om saker vi kan skriva om. Det kan handla om nyheter men även oegentligheter. Vill du istället debattera med eget namn så är du välkommen att skicka in debattartiklar till oss. Vi förbehåller oss rätten att neka publicering av debattinlägg men lovar att du kommer få stort genomslag om vi publicerar, både här på iSkogen samt Skogsforum.se.

Oavsett tips eller debattinlägg så tar du kontakt med oss via kontaktsidan.

Redaktörer

Fredrik är delägare, skogs- och tekniknörd och skriver hellre än bra. Sköter också det tekniska. Ingenjör i botten. Äger ingen skog … än.

Torbjörn är delägare och skogsmästare. Har också ett stort intresse av skog och skriver när tillfälle ges. Sköter affärerna. Har ägt skog men inte just nu.

Vanliga frågor (FAQ)

Du kan se det som ett bra komplement till skogsforum.se. På Skogsforum skrivs dagligen stora mängder text om stort och smått, vitt och brett. Delar av detta vill vi återge i en ny tjänst mer som information och fördjupning. Samtidigt satsar vi på att göra det motsatta, att nyheter skrivs här och som sedan kan diskuteras vidare på Skogsforum. Vi hoppas detta ger dig det bästa från två världar, utan att de konkurrerar med varandra.

Nej, iskogen.se har idag varken betaltjänster eller betalväggar. Vår filosofi är att kunskap ska vara öppet och fritt, precis som vi framgångsrikt alltid har jobbat med skogsforum.se

Detta är en mycket viktig fråga som vi med eftertryck gärna svarar på. Vi jobbar för en bättre vardag för Nordens skogsägare och för en bättre vardag i glesbygden. Vi är övertygade över att alla har att vinna på att glesbygden utvecklas och att lönsamheten stärks, inte bara för privata skogsägare utan också för skogsentreprenörer, manuellarbetare, små- och mellanskalig vidareförädling samt en god utveckling av naturturismen.

Både iSkogen och Skogsforum är webappar. En webapp kan installeras på din telefon eller dator via webbläsaren. När man installerar iSkogen så sparar en del av innehållet på din enhet. Detta i sin tur sparar bandbredd och gör “surfningen” snabbare. På iSkogen finns också pushnotifikaktioner inbyggt i webappen, läs mer om detta här nedan. Webappen är heltkostnadsfri. Du installerar webappen via ett meddelande som dyker upp när du besöker iSkogen via en modern webbläsare. Alternativt kan du via webbläsaren meny “Lägga till på hemskärmen” eller motsvarande. Då installeras vår app.

Pushnotiser kan man säga är ett snabbt komplement till epost. Om du väljer att slå på pushnotiser i menyn här ovan så kommer du få en pushnotis varje gång något nytt publiceras på iSkogen. En fördel med pushnotiser är att de inte kräver något utrymme i ex en mailkorg, de försvinner när du klickar på dem eller väljer att radera dem.
Via menyn här ovan kan du enkelt stänga av och sätta på pushnotiser. Det enda du bör tänka på att pushnotiser på en dator är knutna till en unik webbläsare. Har du exempelvis slagit på pushnotiser i din Chrome-webbläsare så kommer du inte få någon notis om du använder ex Microsoft Edge.

Precis som när du använder Skogsforum så ska du känna dig trygg i att använda iSkogen. Vi tar integritet och GDPR på största allvar och som en del av vårt dagliga arbete att upprätthålla. Vi sparar bara krypterad data om ditt besök i så kallat berättigat syfte. Av säkerhetsskäl helt enkelt. Vi skickar inte någon data till tredjepart utan att fråga om det först. Vi jobbar inte bara internt med att upprätthålla kraven i bland annat GDPR utan jobbar även externt för att internet generellt ska bli en tryggare plats att spendera sin tid på.

Ägare och utgivare

Skogsforum Media AB
Åsgatan 10
661 42 Säffle

Org- nummer: 556210-9321

iSkogen är ett registrerat varumärke under företaget Skogsforum Media AB.

Företagskontakt: info@skogsforum.se, 070-5767056

iSkogen logotyp Skulle du vilja ha Push-notiser när det finns nyupplagda artiklar hos oss? Nej Ja tack